×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/08/23 - 09:00
  • بازدید : 77
  • تعداد بازدید : 77
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی

برگزاری نشست مشورتی برنامه های تغذیه و امنیت غذایی

نشست مشورتی برنامه های تغذیه و امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه جامعه از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی با حضور رییس و کارشناسان دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و روسای گروه بهبود تغذیه سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران و تهران در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

برگزاری نشست مشورتی برنامه های تغذیه و امنیت غذایی

نشست مشورتی برنامه‌های تغذیه و امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه جامعه از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی با حضور رییس و کارشناسان دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و روسای گروه بهبود تغذیه سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران و تهران در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

این نشست با هدف همفکری و هم افزایی در راستای تامین امنیت غذایی و تقویت همکاری های بین بخشی و درون بخشی در صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی در تاریخ 7 آبان ماه برگزار شد.

 

جلسه با نام و یاد خدای بزرگ و با حضور مدعوین محترم ﺁﻏﺎﺯ ﮔﺮﺩﯾﺪ. رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان تهران، سرکار خانم دکتر محمدی ضمن خوشامدگویی، شرحی از سازوکار جلب همکاری‌های بخشی و فرابخشی توسط دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی ارائه نمود.

سپس سرکار خانم فرشته فزونی، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به پیشینه و اسناد بالادستی مربوط به سند ملی بهبود تغذیه جامعه ۱۴۰4-۱۴۰۰ پرداخت. هدف نهایی این سند افزایش امید به زندگی سالم و بهبود امنیت غذا و تغذیه در جامعه می‌باشد. این سند در گام اول در سال 1391 تدوین گردید و ابلاغ درون بخشی آن مطابق نامه 1918/ 100 مورخ 1391/12/28 و ابلاغ برون بخش آن مطابق نامه 1917/ 100 مورخ 1391/12/28 انجام پذیرفته است. در گام دوم در سال 1396 اجرای سند مورد ارزشیابی قرار گرفت و میانگین اجرایی شدن مداخلات 6/52 گزارش گردید. در گام سوم در سال 97 با توجه به نتایج ارزشیابی اهداف کاربردی سند تا سال 1401 بازبینی و در کمیسیون دائمی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب رسیده است و مقرر گردید پس از طرح در جلسه شانزدهم شورایعالی و تایید اعضای شورا اجرایی گردد.

طبق اظهارات ایشان مقوله سلامت غذا و بهره‌مندی از غذای مناسب و کافی به مولفه‌های بسیار زیادی از جمله عوامل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، محیط زیستی و اقلیمی بستگی دارد. لذا دستیابی به اهداف 12 گانه در آخرین ویرایش سند نیاز به هماهنگی‌های درون بخش و همکاری‌های بین بخشی دارد که لازمه آن تصویب سند در جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و ابلاغ مجدد به دستگاه‌های مربوطه می باشد.

بر اساس گزارش ارائه شده، از سال 96 و 97 تفاهم نامه هایی توسط معاونت های بهداشت سه دانشگاه یا دفتر بهبود تغذیه وزارتخانه با وزارتخانه‌ها و دستگاه های مختلف مثل کمیته امداد، دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پرورش، وزارت جهاد کشاورزی و ... تنظیم گردیده و در هر سال جلساتی با کمیته های مربوطه تشکیل می‌گردد اما پیشرفت مطلوب و مناسبی حاصل نشده است.

بنا به اظهار خانم ذبیحی رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه تهران این تفاهم نامه ها به همه ابعاد موضوع امنیت غذایی نپرداخته است و نیاز است هماهنگی‌ها و تعاملات برون بخش، با محوریت ساغ ایجاد گردد.

در ادامه خانم دکتر محمدی در خصوص کارگروه حکمرانی غذا ذیل دومین مجمع ملی سلامت کشور خلاصه ای ارائه نمود و تاکید کرد، خروجی کارگروه مذکور و در نهایت بیانیه پایانی مجمع می‌تواند در راستای اجرای این اسناد کمک کننده باشد که در جلسات آتی مد نظر قرار خواهد گرفت.

خانم فرزاد رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه ایران در خصوص تفاهم نامه با جهاد کشاورزی در سال 97 توضیحاتی ارائه نمود که محوریت اصلی آن موارد آموزشی بوده است. از طرفی تفاهم نامه با دانشگاه فرهنگیان نظام‌مندتر بوده اما چون با پاندمی کووید همزمان شد موارد آموزشی به صورت مجازی اجرایی گردیده است و متاسفانه اهداف راهبردی اصلی تحقق نگردیده است. همچنین ایشان پیشنهاد داد اقدامات انجام شده و جلسات برگزار شده در سنوات قبل احیاء گردد تا از دوباره کاری پیشگیری گردد.

در ادامه خانم مهندس نیتی به ارائه سازوکار ایجاد هماهنگی‌های درون بخش و همکاری‌های بین بخشی دبیرخانه ساغ پرداخت. بر اساس رویه‌های جاری دبیرخانه، به منظور جلب مشارکت دستگاه های همکار در استقرار برنامه های استانی، ابتدا همکاری‌های مورد نیاز و اولویت دار با نظر واحدها و گروه های مربوطه در معاونت بهداشت، احصاء می‌گردد. سپس جلسات حمایت طلبی با حضور کلیه ذینفعان و ذینقشان تعیین شده توسط کمیته دانشگاهی، در دبیرخانه ساغ برگزار می‌گردد و مطالبات در راستای اجرایی شدن اسناد یا برنامه‌ها به اطلاع نمایندگان دستگاه‌ها می رسد. در ادامه با همکاری کلیه اعضاء، فعالیت‌های تعیین شده در اسناد به صورت مداخلات اولویت دار انتخاب شده و هر سازمان اقدام به تهیه برنامه عملیاتی نموده و در بازه های زمانی مشخص گزارش پیشرفت کار ارائه می‌گردد.

 

همچنین با عنایت به دغدغه مشترک دفتر بهبود تغذیه معاونت‌های بهداشت و دبیرخانه ساغ دانشگاه‌ها در استقرار امنیت غذایی و با توجه به گروه های برون بخش مخاطب دبیرخانه ساغ اعم از پیامگزاران سلامت دستگاه‌ها و اعضای خانه‌های مشارکت مردم در سلامت پیشنهاد می‌گردد، در گام اول با هدف حساس سازی جامعه و سازمان‌ها طبق برنامه‌ای مشترک، بسته های آموزشی مرتبط برای عموم مردم، گروه کارشناسان و گروه بهره برداران در جهت تولید رسانه در فرهنگ سازی تغذیه و سبک زندگی سالم تهیه و تدوین گردد که در این راستا ضرورت دارد اولویت های فرهنگ سازی و نیاز آموزشی گروه های هدف استخراج شود، ذینقشان و ذینفعان به طور مشخص تعیین گردند.


طبق مصوبات جلسه، برنامه ریزی جهت برگزاری وبینار آموزشی تغذیه ویژه پیام گزاران سلامت و جلسات هماهنگی با اعضای خانه های مشارکت مردم در سلامت در دستور کار قرار گرفت.

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 122711
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست