سلامت یکی از نیازهای اساسی انسان است و برخورداری از زندگی سالم، مولد و باکیفیت، توام با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی، حقی همگانی و ارزشی فرابخشی شمرده می شود و پیش شرط تحقق توسعه پایدار است .
در راستای سیاست های کلی سلامت ابلاغ شده شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به عنوان تنها مرجع اصلی سیاست گذاری اجرایی سلامت همه جانبه در سطح برون بخشی مکلف به تقویت همکاری بین بخشی و گسترش رویکرد سلامت محوری در سایر دستگاه هاست.
رویکرد سلامت در همه سیاست ها رویکردی جهانی در توسعه بوده و به تعامل و هم افزایی سلامت و سایر بخش ها در رسیدن به اهداف مشترک توسعه ای تاکید می کند.
شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با قریب بیش از یک دهه فعالیت متولی تصویب و اجرای سیاستهای بخشی و فرابخشی سلامت و امنیت غذایی می باشد و براساس بند ۲، ۸ و ۱۱ سیاستهای کلی سلامت فرآیند تصمیم گیری مبتنی بر شواهد علمی متقن و مشارکت ذینفعان را در ارتقای عادلانه سلامت هدایت و حمایت می کند.
در دولت یازدهم با تشکیل کارگروه های تخصصی و کمیته های فنی در زیر مجموعه شورا فرایند مشخصی برای سیاستگذاری و نظارت بر اجرای سیاست ها در دبیرخانه این شورا تعریف شد و با تاکید بر اجرای مصوبات و پایش برنامه علاوه بر هماهنگی بین دستگاه های مختلف، هماهنگی در درون نظام سلامت نیز تسهیل شد.
دبیرخانه های کارگروه سلامت و امنیت غذایی (ساغ ) نقش کلیدی در جلب حمایت سایر دستگاه ها و ذینفعان بخش خصوصی برای توجه به سلامت در تدوین سیاست ها و برنامه ها خواهد داشت.