دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه شهید بهشتی
نشست هم اندیشی روسای دبیرخانه های ساغ و گروه سلامت محیط کار استان تهران جهت استقرار بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت برگزار گردید.
کارکنان دولت به عنوان یکی از مهم ترین اقشار جامعه و بازوی توانمند، کارآمد و مولد کشور هستند و سلامت آنان در افزایش بهره وری سازمانی و رشد اقتصادی نقش مستقیم دارد.
کارکنان دولت به عنوان یکی از مهم ترین اقشار جامعه و بازوی توانمند، کارآمد و مولد کشور هستند و سلامت آنان در افزایش بهره وری سازمانی و رشد اقتصادی نقش مستقیم دارد.
نشست هم اندیشی روسای دبیرخانه های ساغ و گروه سلامت محیط کار استان تهران جهت استقرار بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت برگزار گردید.
به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ، نظر به اهمیت و ضرورت مشارکت کلیه ذی نفعان در اجرا و تحقق پروژه ها و مداخلات تعیین شده، نشست هم اندیشی روسای دبیرخانه های ساغ و گروه سلامت محیط کار استان تهران جهت استقرار بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت در روز چهارشنبه مورخ 18/12/1400 توسط دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی در سالن شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار گردید.
در این جلسه که با محوریت تهیه گزارش از وضعیت اقدامات انجام شده در راستای مصوبه چهاردهمین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی کشور در اسفندماه سال ۱۳۹۴ مبنی بر دستیابی به هدف تامین، حفظ و ارتقای سلامت کارکنان ادارات برگزار گردید ابتدا دکتر محمدی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان تهران ضمن تشریح نحوه اجرا و چگونگی پایش و نظارت بر اجرای بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت به شرح وظایف هر یک از اعضاء در اجرای بهینه بسته مذکور اشاره نموده و بر طرح ریزی و طراحی فرایندهای مطلوب جهت چگونگی اجرای بهینه آن تاکید نمودند. ایشان با برشمردن چالش های پیش رو در اجرای بسته گفت: با توجه به اینکه مطابق با مستندات موجود تمامی دستگاهها و ادارات دولتی مکلف به اجرای آن بوده و واحدهای فنی مستقر در معاونت امور بهداشتی ناظر بر اجرای صحیح بسته مذکور در ادارات مربوطه می باشند بایستی با هم فکری و هم اندیشی تلاش نماییم تا به راهکارهای اجرایی در جهت برطرف نمودن مشکلات پیش روی اجرای بسته مذکور دست یابیم.
دکتر عباسی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به طرح سند استانی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطرمرتبط وتصویب اجرای" بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت" در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی وزارت متبوع بیان کرد: مهمترین هدف از این اقدام کاهش۲۵ درصد از مرگ های زودرس( زیر۷۰سال) ناشی از بیماری های غیرواگیر تا سال ۱۴۰۴ می باشد و امید است با توجه به اینکه کارکنان دولت به عنوان یکی از مهم ترین اقشار جامعه و بازوی توانمند، کارآمد و مولد کشور هستند و سلامت آنان در افزایش بهره وری سازمانی و رشد اقتصادی نقش مستقیم دارد بتوان در تحقق این موضوع گام های موثری برداشت. وی افزود جلب همکاری سازمانها و ادارات ذینفع در سند مذکور مهمترین راهکار جهت دستیابی به اهداف و مصوبات ابلاغی می باشد که نیاز است از توان علمی و تجربیات کارشناسان فنی و مرتبط با این موضوع بهره برد.
دکتر معافی کارشناس هماهنگی دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نیروی کار ،بازوی کارآمد و مولد هر کشور بوده و نظام مدیریتی از توانمندی های جسمی، ذهنی و روانی آن ها برای برآوردن نیازهای توسعه و پیشرفت جامعه بهره می برد. به همین منظور حفظ سلامت شاغلین اهمیت ویژه ای داشته و یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی محسوب می شود و نتایج مطالعات انجام شده بیانگر تاثیر مثبت سرمایه گذاری در امر سلامت شاغلین بر افزایش بهره وری سازمانی و رشد اقتصادی است و این مساله، اولویت این موضوع را دو چندان می کند.
مهندس کریمی رئیس گروه سلامت محیط کار معاونت امور بهداشتی دانشگاه تهران گفت: با توجه به اینکه كلیه دستگاه هاي اجرايي مكلفند نسبت به تدوين و اجراي" برنامه عملیاتي بهبود وضعیت سلامت كاركنان خود" براساس" بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت" تهیه شده توسط وزارت متبوع اقدام نموده و هر شش ماه يكبارگزارش عملكرد خود را به دبیرخانه شوراي عالي سلامت و امنیت غذايي ارسال كنند، در این راستا دانشگاه علوم پزشکی تهران دوره آموزشی جهت رابطین دستگاه های مختلف مستقر در محدوده تحت پوشش برگزار نمود. با عنایت به عدم حضور رابطین برخی از دستگاهها آنچنان که باید این ارتباط برقرار نگردید و در نتیجه اجرای بسته با چالش های متعددی روبرو گردید. لذا بایستی قانون و ضمانت اجرایی قوی تری در این خصوص تدوین گردد تا دستگاهها و ادارات از آن تبعیت نموده و خود را متعهد و ملزم به اجرای آن بدانند.
مهندس حریری رئیس گروه سلامت محیط کار معاونت امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی کارکنان دولت را بازوی توانمند دولت و یکی از مهمترین اقشار تاثیرگذار در ارتقای سلامت جامعه عنوان کرد. وی با بیان اینکه سلامت ضعیف کارکنان، اختلال در چرخه اقتصادی و عدم رضایت ارباب رجوع را به همراه خواهد داشت؛ افزود: مراقبت از سلامت این گروه نقش مهمی در بهره وری سازمانی دارد. لذا با توجه به وجود اهرم های قوی نظارتی و التزامی در خصوص سازمان ها و دستگاههای غیردولتی دستورالعمل های مربوطه به خوبی اجرا و دستگاهها تبعیت لازم را دارند و لیکن در مراکز دولتی این اهرم ضعیف تر بوده و اجرای برنامه با مشکلات متعددی رویرو می باشد. از طرفی نیز با توجه به استقرار 3 دانشگاه علوم پزشکی در استان تهران نیاز است که هماهنگی های درون سازمانی بین 3 دانشگاه جهت مکاتبات و برنامه های آموزشی و کارگاهی و نظارتی صورت گیرد.
مهندس وهاجی کارشناس گروه سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت:"بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت" با نامه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده است و کلیه دستگاه های اجرایی مکلف به تدوین و اجرای برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر اساس این بسته می باشند و در این خصوص اطلاع رسانی لازم توسط کارشناسان بهداشت حرفه ای دانشگاه به سازمانها و ادارات دولتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران داده شده است ولیکن بدلیل عدم اگاهی از اهمیت و جایگاه بسته مذکور و التزام مدیران ارشد به اجرای آن موضوع فوق به زیر مجموعه ها ابلاغ نگردیده و از طرفی نیز بدلیل عدم اختصاص اعتبار جداگانه برای اجرای معاینات سالیانه کارکنان، موضوع مغفول و عملا کاری انجام نشده است.
در ادامه جلسه اعضای حاضر در کمیته به بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل اجرای برنامه پرداختند.
برگزاری جلسه هماهنگی با حضور روسای گروه سلامت محیط کار 3 معاونت امور بهداشتی و کارشناسان فنی ذیربط، ارائه گزارشی از وضعیت سامانه یکپارچه پایش برنامه عملیاتی( مندرج در بسته)، تهیه لیستی از چالش ها و مشکلات موجود در اجرای بسته و راهکارهای پیشنهادی توسط روسای گروه سلامت محیط کار معاونت های امور بهداشتی از اهم مصوبات این نشست بود.