نکاتی در خصوص تهیه، نگهداری و مصرف غذاهای نذری
نکاتی در خصوص تهیه، نگهداری و مصرف غذاهای نذری
در ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد اقدام به نذری دادن میکنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری رعایت یکسری موارد برای همه افراد ضروری است.
-برای نذورات خود از ظروف یک بار مصرف استفاده نکنید زیرا این ظروف در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، از خود مواد شیمیایی به نام استایرن ترشح می کنند که برای سلامتی مضر است و موجب بروز بیماری سرطان و آلودگی محیط زیست می شود.
-در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.
-مواد غذایی پخته شده را در دمای محیط به مدت طولانی نگه داری نکنید . غذاهای پخته شده را باید در یخچال و در محیطی با دمای کمتر از چهار درجه سانتیگراد و یا در بالای 63 درجه سانتیگراد نگهداری نمود.
-سبزی ها را تمیز بشویید و مراحل چهارگانه سالم سازی را رعایت کنید.
-برای طبخ غذا از ظروف مسی محافظت نشده استفاده نکنید زیرا ظروف مسی که با قلع پوشانده نشده باعث می شود که موقع طبخ غذا ترکیبات مس وارد غذا شود و ممکن است مصرفکننده را با مسمومیت روبه رو کند .
-ازرنگ دهندههای مصنوعی، زاج و سنگ نمک یا نمکهای تصفیه نشده بدون مجوز سازمان غذا و دارو به دلیل وجود ترکیبات ناخالص و فلزات سنگین استفاده نکنید(میزان نمک غذا محدود باشد).
-از روزنامه برای دم کردن برنج به جای دمکنی استفاده نکنید.
-محیطی که در آن پخت و پز انجام می شود باید بهداشتی و تمیز باشد. هنگام پخت غذا بهداشت را رعایت کنید و از مواد اولیه سالم استفاده نمایید. دستهای خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.
-افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید از سلامت عمومی برخوردار باشند .
-از فرآورده های دامی مجاز مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده کنید.
-غذای نذری بهتر است در همان وعده مصرف و از گرم و خنک کردن های مکرر آن پرهیز کنید.
- هنگام آماده سازی غذا چربیهای اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید و نیز گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید.
. پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید-
.تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغنهای مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید-
. از روغنهای با اسید چرب ترانس پایین در طبخ غذا استفاده کنید-
. روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید و از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا خودداری کنید-
. از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخشهای سوخته غذا نیز پرهیز کنید-
. چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده میکنید حتما پاستوریزه و کمچرب باشد و از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربتهای صنعتی و سنتی خودداری کنید.
.از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبی بشویید-
_ از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.
-از سرخ کردن زیاد سبزی های مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری مانند قورمه سبزی خودداری کنید.