×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/01/16 - 07:36
  • بازدید : 49
  • تعداد بازدید : 49
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

گرامیداشت روز جهانی بهداشت 18 فروردین 1401

سیاره ما، سلامتی ما

 

روز جهانی بهداشت هر سال 7 آوریل متقارن با سالگرد تاسیس سازمان بهداشت جهانی و با در نظر گرفتن یکی از موضوعات اولویت دار در حوزه سلامت در سراسر جهان برگزار می‌گردد.

سازمان بهداشت جهانی در روز جهانی بهداشت در سال 2022 و در میانگاه یک بیماری همه گیر، یک سیاره آلوده، بیماری های فزاینده مانند سرطان، آسم و بیماری های قلبی توجه همگان را به لزوم انجام  اقدامات فوری برای حفظ سلامت انسان ها و کره زمین و به راه افتادن جنبشی برای ایجاد جوامع متمرکز بر رفاه منعطف می دارد و این سوالات را مطرح می‌کند که :

-       آیا می‌توانیم دوباره دنیایی را تصور کنیم که در آن هوای پاک، آب و غذا در دسترس همه باشد؟

-       اقتصاد چه کشورهایی بر سلامت و رفاه متمرکز هستند؟

-       کدام شهرها قابل سکونت اند و مردم بر سلامت خود و سلامت کره زمین کنترل دارند؟

این سازمان تخمین می زند سالانه بیش از 13 میلیون مرگ در سراسر جهان به دلیل عوامل محیطی قابل پیشگیری خصوصاً بحران آب و هوایی روی می‌دهد که در حال حاضر بزرگترین تهدید سلامتی برای بشریت است. باید در نظر گرفت که بحران آب و هوایی یک عامل ویرانگر درسلامت مردم محسوب می شود.

تصمیمات سیاسی، اجتماعی و تجاری کلان باعث ایجاد بحران آب و هوا و سلامت است و بیش از 90 درصد مردم هوای ناسالم ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را تنفس می‌کنند. در این دنیای در حال گرم شدن، شاهد گسترش انواع بیماری‌ توسط پشه ها به مناطقی خیلی دورتر و سریع‌تر از همیشه ایم.

حوادث آب و هوایی شدید، تخریب زمین و کمبود آب باعث جابجایی مردم و اثر نامطلوب بر سلامت آنها شده است. آلودگی‌ها و پلاستیک ها در اعماق اقیانوس‌ها و بلندترین قله ها یافت می‌شوند و راه خودشان را در ورود به به زنجیره غذایی ما پیدا کرده‌اند. علاوه بر آن صنایعی که غذاها و نوشیدنی‌های شدیداً فرآوری‌شده و ناسالم را تولید می‌کنند، موجی از چاقی را با خود به همراه آورده و باعث افزایش سرطان و بیماری‌های قلبی شده اند و این در حالی ست که یک سوم گازهای گلخانه‌ای جهانی را نیز تولید می‌کنند.

در شرایطی که همه‌گیری COVID-19قدرت شفابخش علم را به ما یادآورشد، نابرابری‌ها در جهان ما را نیز برجسته‌تر کرد. این بیماری عالم‌گیر ضعف هایی را در همه حوزه های اجتماع آشکار کرده و بر ضرورت و فوریت ایجاد جوامع رفاه محور و پایدار متعهد به دستیابی به سلامت عادلانه در حال حاضر و برای نسل های آینده، بدون نقض محدودیت های زیست محیطی تاکید کرده است.

طرح کنونی اقتصاد در دنیا منجر به توزیع ناعادلانه درآمد، ثروت و قدرت می‌شود و بسیاری از مردم هنوز در فقر و بی‌ثباتی زندگی می‌کنند.

راه حل خروج از این بحران، استقراریک سیستم اقتصاد رفاهی است که درآن رفاه انسان، برابری و پایداری زیست محیطی را به عنوان آرمان های خود در نظر دارد و سیاست های آن به سرمایه‌گذاری های بلندمدت، تصویب بودجه های رفاهی، حمایت اجتماعی و استراتژی های قانونی و مالی می انجامد. بر این اساس، شکستن چرخه‌ی تخریب کره زمین و سلامت انسان مستلزم انجام اقدامات قانونی، اصلاحات یکپارچه، حمایت و تشویق افراد خوش فکری است که تصمیمات سلامت محور اتخاذ نمایند.

 

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 115116
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست