×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/12/17 - 13:24
  • بازدید : 80
  • تعداد بازدید : 79
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه شهید بهشتی

افتتاح اولین خانه مشارکت مردم در سلامت در شهرستان قرچک

خانه مشارکت مردم در سلامت در تمام ابعاد به مردم تعلق دارد و آحاد شهروندی سهامداران اصلی این فرآیند هستند

 

به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه اولین خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان قرچک با حضور مدیر و رییس شبکه بهداشت، رئیس خانه مشارکت مردمی استان تهران، کارشناس مشارکت های مردمی و کانون های سلامت دانشگاه، رئیس کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده فرمانداری و نماینده ادارات مستقر در شهرستان، در محله خبرنگار باقراباد قرچک افتتاح گردید.

سیما دلبری رئیس خانه مشارکت مردمی استان تهران با اشاره به این موضوع که مشارکت مردم از مهم ترین عوامل برای رسیدن به ارتقاء سلامت است، گفت: با استقرار خانه مشارکت، بستری فراهم خواهد شد که مردم نسبت به نیازهای خود آگاهتر شده و می توانند نیازهای خود را از این بستر مطالبه نمایند.

 

ایشان وجود خانه های مشارکت مردم در سلامت را فرصتی مغتنم جهت شناسایی و اولویت بندی مشکلات منطقه برشمرده و گفت: وقتی مردم در تامین سلامت خود دخیل باشند با هم فکری همدیگر می توانند در بطن جامعه حضور یافته، با مردم محله خود ارتباط موثر برقرار نموده، مشکلات را شناسایی و اولویت بندی کرده و با توجه به شناخت مردم و منطقه خود راه حل های بومی ارائه نمایند و حتی مردم می توانند با آگاهی بیشتر در اجرا، پایش و ارزیابی اهداف خانه مشارکت، شرکت نمایند.

وی افزود: مشارکت یک فرآیند است که بکارگیری توانمندی های فردی و گروهی مردم برای رسیدن به اهداف کلی جامعه از اصول اساسی آن میباشد.

رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت استان تهران گفت: هدف از استقرار خانه مشارکت مردم در سلامت دخیل بودن مردم در تصمیم گیری و تصمیم سازی برای سلامت خودشان به طور مستقیم می باشد که از این طریق اعتماد مردم نیز بدست می آید.

دکتر طباطبائی محمدی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرچک، ضمن قدردانی از حضور اعضا و همکاری ادارات و سازمانهای مستقر در شهرستان در تامین سلامت مردم، هدف ازتشکیل خانه مشارکت مردمی را تسهیل در رسیدن به اهداف جامع سلامت، توانمند سازی مردم در ارتقای سلامت خود و محیط و نهایتا استقرار نظام مناسب برای دسترسی آسان به گروههای مردمی به ویژه گروههای آسیب پذیر و مشارکت دادن آنان در تدوین، اجرا ، پایش و ارزشیابی طرحهای ارتقای سلامت دانستند.

در ادامه فرجی کارشناس مشارکت های مردمی و کانونهای سلامت دانشگاه با تاکید بر نقش تشکل های مردم نهاد بر سلامت افزود: سلامتی ابعاد مختلفی دارد که بایستی در خانه های مشارکت مردم در سلامت هدف تنها معطوف به بعد جسمانی نباشد و نگاه بر تمامی ابعاد ازجمله تلاش برای تامین سلامت معنوی ،روحی و روانی و اجتماعی باشد. خانه های مشارکت در سلامت در واقع حلقه ارتباط بین دولت و مردم در حوزه سلامت است که اعضاء این خانه ها مطالبات مردم را به گوش مسئولان و پیام های سلامت را به گوش مردم می رساند.

کارشناس مشارکت های مردمی و کانونهای سلامت دانشگاه هماهنگی های بین بخشی و مشارکت های مردمی را، دو حلقه مفقوده نظام سلامت برشمرده و افزود: وزارت بهداشت تنها ۲۵ درصد از مسئولیت تامین سلامت مردم را بر عهده دارد و ۷۵ درصد مابقی برعهده سایر ارگان ها و سازمان ها می باشد، از همین جهت جلب اعتماد مردم و سایر نهادها در زمینه پیشبرد اهداف سلامت نقش بی بدیلی دارد.

صغیری رئیس کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده فرمانداری با تاکید بر نقش خانه های مشارکت مردمی در سلامت جامعه و تشریح ارکان خانه های مشارکت که همانا رئیس و دبیرخانه بوده گفت: از انجایی که یکی از مزایای استقرار این خانه ها مردمی بودن اعضاء می باشد بنابراین رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت هم باید فردی با تعامل بالا باشد که بتواند به خوبی ارتباط مناسب بین پیام گزاران سلامت و خیرین سلامت برقرار نموده، تمامی پتانسیل های موجود در شهرستان را شناسایی و در جهت شناسایی و حل مشکلات بهره لازم و کافی را کسب نماید.

شایان ذکر است اولین خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان قرچک در روز یکشنبه مورخ 15/12/1400 در سرای محله خبرنگار منطقه باقرآباد افتتاح گردید.

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 114440
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست