×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/12/23 - 11:02
  • بازدید : 466
  • تعداد بازدید : 449
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

ایران جوان بمان، شعار مجمع سلامت فیروزکوه

مجمع سلامت شهرستان فیروزکوه

مجمع سلامت شهرستان فیروزکوه با محوریت حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار گردید.

ایران، جوان بمان

مجمع سلامت شهرستان فیروزکوه با محوریت حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار گردید.

 

چهارمین مجمع سلامت شهرستان فیروزکوه با شعار "ایران – جوان بمان " با حضور فرماندار، مدیر شبکه بهداشت و درمان، دبیر برگزاری مجامع سلامت وزارت بهداشت، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسان بهداشتی و روسای ادارات و ارگان های شهرستان در روز دوشنبه مورخ 08/12/1401 در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار گردید.

در این نشست دکتر حسینی، مدیر شبکه بهداشت و درمان ابتدا گزارش مبسوطی از اقدامات صورت گرفته در خصوص مجمع سلامت سال گذشته اعم از چالش‌های سلامت در دوران پسا کرونا و برنامه های اجرایی خانه مشارکت مردم در سلامت، اضافه وزن و چاقی، بیماری های واگیر، سیل مرداد ماه منطقه زریندشت ارائه نمود. در ادامه با توجه به موضوع مجمع سلامت سال جاری اظهار داشت : در چند سال اخیر افزایش تعداد افراد مسن و کاهش نرخ باروری به یکی از دغدغه های اصلی کشور تبدیل شده است. هر چند مشکل  فوق تنها به کشور ایران ختم نمی شود و در حال حاضر جمعیت بسیاری از کشورها را افراد مسن تشکیل می دهند .از آنجایی که اجرای قانون حمایت از خانواده و جواانتی جمعیت فوق، بدون همکاری سایر نهادها و دستگاههای اجرایی میسر نمی باشد لازم است دیگر سازمانها و ارگانهای مستقر در شهرستان در این زمینه همکاری لازم و تنگاتنگ را با بخش بهداشت داشته و در این زمینه همه خود را مسئول و متعهد به انجام آن دانسته و به مقوله جوانی جمعیت نگاه ویژه داشته باشند و آن را جز مسئولیت اجتماعی خود بدانند.

در همین راستا شبکه بهداشت و درمان فیروزکوه ضمن تشکیل کمیته های درون بخش وبرون بخش ، نسبت به آموزش قانون جوانی جمعیت به جامعه هدف ، تامین بسته های حمایتی جهت مادران باردار و شیرده کم برخوردار، راه اندازی فضای مشاوره شیردهی در مراکز خدمات جامع سلامت، جذب نیروی کار با اولویت تأهل و فرزند، شناسایی و ارجاع مادران باردار و دارای فرزند زیر 5 سال به دفاتر بیمه جهت پوشش بیمه ای  در رسیدن به اهدف قانون جوانی جمعیت  اقدام نمودند.

دکتر اخوان دبیر برگزاری مجامع سلامت وزارت بهداشت اظهار داشت: با توجه به ابلاغ اخیر وزارت بهداشت،  برنامه جوانی جمعیت به روسای دانشگاه ها واگذار گردید و هر زمان نیاز به همکاری باشد از ظرفیت فرمانداران و استانداران استفاده نمایند. چالش اصلی پیامدهای کاهش جمعیت به هم خوردن ساختار جمعیتی است و موجب سالمند شدن کشور می شود و میزان زاد و ولد از حالت استاندارد خارج و به زیر حد استاندارد می رسد.

 وی اظهار داشت: متاسفانه اگر میزان موالید کشور در سالهای پیش رو به حد جایگزینی نرسد در سال 1430 حدود 30درصد از جمعیت ایران بالای 65سال خواهد بود وایران به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل می شود.

هرگاه در جامعه ای حداقل 70درصد از جمعیت در بازه سنی 64-15سال (سن فعالیت و کار) باشند به اصطلاح آن جامعه درفرصت پنجره جمعیتی تعریف می شود. پنجره جمعیتی فرصت طلایی برای اصلاح ساختارهای جمعیتی و همچنین رشد و پیشرفت علمی و اقتصادی است کشورهای توسعه یافته صنعتی زمانی رشد و پیشرفت را تجربه کردند که در این دوره بودند ایران اسلامی تا سال 1425 در دوره پنجره قرار دارد .

با وجود جمعیت پیر و سالخورده با کاهش نیروی کار مواجه خواهیم بود ودولت باکاهش رشد اقتصادی مواجه شده و ناچاریم هزینه های گزاف و جدیدی برای بیمه ها خدمات ومراقبت از سالمندان بپردازیم و این زنگ خطری است که مقام معظم رهبری به درستی بدان اشاره نموده است که منجر به ابلاغ قانون جوانی جمعیت گردید.

ایشان فرمودند: در اجرای طرح برنامه تعالی جمعیت، تامین امنیت شغلی و حمایت اجتماعی و اقتصادی خانواده ها اهمیت بسزایی دارد که به همین منظور وزارت بهداشت با  برنامه ریزی های صورت گرفته  در صدد ارائه راهکارهای برآمده است که از خانواده ها حمایت نماید. که یکی از این برنامه ها  تحت  پوشش بیمه های درمانی قرار دادن کلیه مادران باردار از زمان ثبت بارداری تا دو سالگی کودک می باشد.

در ادامه دکتر محمدی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت:

مشکل جوانی جمعیت مشکل اولی کشور و شهرستان می باشد. به همین منظور این مشکل اولی در مجمع سلامت شهرستان  و با حضور سایر دستگاههای اجرایی برگزار می گردد تا  قسمتی که سهم سایر سازمانها میباشد با مشارکت و هماهنگی سایر دستگاهها و مردمی  پیگیری گردد چرا که هر کجا که مردم پای کار باشند می توانیم ضمن شناسایی چالش های اجرای هر برنامه  به اهداف مورد نظر دست یابیم .

 

سپس خلخالی کارشناس گروه جوانی جمعیت معاونت بهداشتی شهید بهشتی گفت:

با توجه به تاکیدات  مقام معظم رهبری  از اسفند ماه سال گذشته قرارگاه جوانی جمعیت  در دانشگاهها  وکمیته های ذیل آن در شهرستان ها  استقرار پیدا کرد و یکی از وظایف اصلی این کمیته ها لزوم اطلاع رسانی صحیح اقدامات صورت گرفته به عموم مردم در انجام تکالیف قانونی سازمانها و دستگاهها بر اساس  اصل 85 قانون اساس می باشد.

همچنین ضروری است  برنامه ریزی های لازم جهت ارتقاء نگرش و فرهنگ سازی مردم صورت گیرد و  کلیه  سازمانها و دستگاههای اجرایی شهرستان گزارش خود را در راستای این قانون داشته باشند و با هم افزایی و  با حمایت های همه جانبه  موارد قانونی را اجرا نماییم.

در همین راستا  مقرر گردید کمیته رصد و پایش وزارت بهداشت  با هدف ارتقاء شاخص های کمی و کیفی این برنامه تشکیل و بر کمیته های شهرستانی نظارت گردد.

در ادامه دکتر حیدری منش فرماندار شهرستان فیروزکوه اظهار داشت:

به واسطه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، خانواده  و زنان اقدامات خوبی در راستای اجرای  قانون جوانی جمعیت صورت گرفت و قرار گاه جوانی جمعیت در سطح شهرستان تشکیل شد و در فرصت های مختلف اجرای  این  قانون به کلیه دستگاهها تاکید شده است. یکی از عمده ترین مشکلات شهرستان فیروزکوه  جمعیت شناور می باشد که اعتبارات تخصیص داده شده به دستگاههای اجرایی شهرستان بر اساس جمعیت ثابت  می باشد در صورتی که خدمات بهداشتی،  بخصوصا در 6 ماهه اول سال به بیش از 3 برابر این جمعیت ارائه می گردد.از این جهت انتظار می رود نگاه مسولین وزارت بهداشت صرفا جمعیت ثابت نباشد چرا که  بخشی از مهاجرین ایرانی و غیر ایرانی هم در شهرستان حضور دارند که این جمعیت در سامانه سیب ثبت نشدند.

با توجه به تاکیدی که مقام معظم رهبری و دولت به قانون جوانی جمعیت  دارد مقرر گردید ضمن اجرای قانون جوانی جمعیت و طرح نفس، آمار موالید، ازدواج، طلاق و ... در سطح شهرستان توسط دستگاههای اجرایی بررسی گردد.

وی تصریح کرد: رسیدن به اهداف طرح جامع جوانی جمعیت  نیازمند مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی همه بخش های توسعه است. لذا ضروری است کلیه ارگانها و دستگاههای اجرایی و خیرین و ... در این زمینه  همکاری نموده و بازوی کمکی برای مسئولین باشند.

شایان ذکر است مطابق با شیوه نامه برگزاری مجامع سلامت متن بیانیه چهارمین مجمع سلامت شهرستان  توسط حسنی مسئول برنامه جوانی جمعیت و باروری فیروزکوه قرائت گردید و نمایندگان ادارات و سازمانهای مردم نهاد و خیرین و خانه مشارکت و...  نسبت به اجرای بهینه بیانیه مذکور متعهد گردیدند.

گفتنی است اهدای لوح تقدیر به مسئولین نهادها و دستگاههای فعال و برتر در حوزه خانه مشارکت مردم  از برنامه های پایانی این مجمع بود که توسط فرماندار و مدیریت شبکه بهداشت انجام شد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,عمومی,آرشیو,مطالب برگزیده
  • کد خبر : 124531
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست