×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/09/14 - 07:57
  • بازدید : 62
  • تعداد بازدید : 62
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه شهید بهشتی

راهکارهای استقرار ساختار خانه های مشارکت سلامت مردم در مناطق تحت پوشش دانشگاه بررسی شد

جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت بررسی چالش های استقرار ساختار خانه های مشارکت سلامت مردم در مناطق تحت پوشش دانشگاه با حضور رییس دانشگاه و رییس خانه مشارکت استان تهران برگزار شد.

به گزارش دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی  که ظهر امروز با حضور دکتر گوهر محمدی رییس کارگروه سلامت و امنیت غذایی  دانشگاه،  دلبری رییس خانه مشارکت استان تهران، دکتر سهرابی معاون امور بهداشتی و روسای شبکه ها و مراکز بهداشت تابعه دانشگاه با محوریت ایجاد خانه های مشارکت سلامت مردم در مناطق تحت پوشش دانشگاه برگزار شد، بر استفاده از ظرفیت مردمی به عنوان اصلی راهبردی تاکید کرد و گفت: دانشگاه همواره در این مسیر پیشرو بوده است و ظرفیت اجرایی، علمی و توانمندسازی معاونت بهداشتی، اقتضای اجرای این قبیل طرح ها را دارد.

 

وی در خصوص اجرای پایلوت طرح خانه مشارکت سلامت مردم در شهرستان ها و سپس پیاده سازی آن در پایتخت، اظهار کرد: به علت چالش های موجود در پایتخت و شرایط متفاوت اجتماعی و فرهنگی تهران با سایر شهرستان های استان، اجرای پایلوت طرح در یکی از مناطق تهران، منتج به نتایجی واقعی تر و صرفه جویی در زمان و هزینه خواهد شد.

دکتر زالی با اشاره به رویکرد خانه های مشارکت سلامت مردم در ارسال پیام ها، جمع بندی مطالبات سلامت محور، انعکاس درخواست ها به مسئولین و پیگیری تا حصول نتیجه و اجرای پروژه های سلامت محور عنوان کرد: ایجاد هر ساختاری که نیاز به ارتباط با مردم دارد و به تقویت برنامه های خودباوری و ارتقای سلامت منجر می شود، یک فرصت است و باید از آن بهره گرفت. دانشگاه نیز از هر طرحی که منجر به ترویج، تربیت و تعالی فعالیت های مدنی می شود، استقبال می کند.

 

 

 

رییس دانشگاه ادامه داد: جنس این اقدام، مردمی است و باید تا حد امکان منعطف عمل کرد چراکه در غیر اینصورت، ایجاد ساختار متوقف می شود . در همین راستا تعریف محله محور چارچوبی برای پیاده سازی این طرح نیاز است. انعطاف پذیری در ایجاد ساختار، مسیر حرکت به سمت محیطی سازی کردن بهداشت را هموارتر می کند.

 

دکتر زالی به نقش رسانه در جلب افکار عمومی اشاره کرد و افزود: باید با فرهنگسازی و اقدامات رسانه ای برای خانه های مشارکت سلامت مردم هویت ساخت تا رشد سرمایه اجتماعی صورت گیرد. جلب مشارکت مردمی در جریان همه گیری کرونا و اجرای طرح محله محور شهید سلیمانی نیز می تواند پیش زمینه خوبی برای تحقق این مهم باشد.

 

رییس دانشگاه در پایان بر لزوم انجام بازدید میدانی معاون امور بهداشتی و روسای شبکه ها و مراکز بهداشت دانشگاه از خانه های مشارکت مناطق ۱۰و ۱۷به منظور نیازسنجی و مدلسازی متناسب با مناطق تحت پوشش دانشگاه تاکید کرد تا به منظور انتخاب منطقه برای اجرای این طرح تصمیم گیری شود.

خانه های مشارکت سلامت مردم؛ بازوهای اصلی ارتقای سلامت و شاخص های توسعه پایدار

 

دلبری رییس کانون مشارکت استان تهران در این نشست، خانه های مشارکت را نهادی مردمی در ارتباط با کارشناسان بهداشتی تعریف کرد که زیرنظر دانشگاه های علوم پزشکی فعالیت می کنند و گفت: در سطح کشور ۲۰۰خانه مشارکت سلامت مردم و در استان تهران، چهار خانه مشارکت در حال فعالیت است که با کمک خیرین، سازمان های مردم نهاد و منابع بالقوه محلی در راستای دسترسی آسان اقشار آسیب پذیر به امکانات آموزشی، رفاهی، بهداشتی و درمانی، به پایش، ارزیابی و اجرای طرح ها می پردازد.

 

رییس خانه مشارکت سلامت مردم استان تهران با تاکید بر اهمیت توانمندسازی کانون های مردمی به عنوان بازوان اصلی ارتقای سلامت جامعه و شاخص های توسعه پایدار، تصریح کرد: هویت بخشی به این خانه ها، واگذاری پروژه های سلامت محور از سوی دانشگاه ها و اعتماد بیشتر به خانه های مشارکت مردمی، همکاری بیشتر معاونت های بهداشتی دانشگاه ها با خانه های مشارکت و نظارت بر فرآیند استقرار و فعالیت های آنها از جمله مطالبات این گروه های مردمی از دانشگاه های علوم پزشکی است. 

 

دکتر محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه نیز در این نشست با بیان نقاط قوت و ضعف این طرح و چالش های اجرای آن در پایتخت، عنوان کرد: ایجاد این ساختار، پس از آسیب شناسی نیاز به مدلسازی مطابق با مناطق مختلف تهران دارد و باید با برنامه ریزی دقیق صورت گیرد.

 

دکتر گوهر محمدی رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه در این نشست با اشاره به لزوم هم اندیشی برای تشکیل خانه های مشارکت سلامت مردم در سطح مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان کرد: ۲۵درصد از خدمات سلامت در کشور توسط وزارت بهداشت و ۷۵درصد مابقی توسط سایر سازمان ها و مشارکت های مردمی تامین می شود که اگر مشارکت های مردمی نظام مند و مورد حمایت دولت قرار گیرند، بازوان اصلی تحقق برنامه های توسعه پایدار را تشکیل می دهند.

 

دکتر محمدی در ادامه عنوان کرد: نتیجه این همکاری ها دستیابی به اهداف سلامت، توانمندی مردم و دسترسی گروه های آسیب پذیر به خدمات سلامت را تسهیل می کند. در همین راستا ایجاد خانه مشارکت سلامت مردمی با دو رکن شورا و دبیرخانه می توان گام موثری باشد. نمایندگان از گروه هایی همچون کانون بازنشستگان، خانه های فرهنگ، کانون بسیج و مدارس، اعضای این شورا را تشکیل می دهند. یکی از اعضای شورا، ریاست هرخانه مشارکت را به انتخاب اعضای شورا بر عهده می گیرد. امکان استقرار محل دبیرخانه نیز بنا به تصمیم دانشگاه های علوم پزشکی و در صورت وجود ظرفیت، در مراکز بهداشت شهرستان ها وجود دارد.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه جلسات این کانون ها هر سه ماه یک بار تشکیل می شود، افزود: این جلسات در دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی یا شبکه های بهداشت تشکیل می شود. همچنین تشکیلات دبیرخانه بر اساس نظام نامه مدیریت سلامت همه جانبه استان تعریف شده به موافقت وزیر بهداشت و وزیر کشور در ۲۲مرداد سال ۹۲رسیده است.

 

وی با اشاره به حیطه مسئولیت و وظایف این خانه ها، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که در این خانه ها رقم می خورد، تشکیل صندوق حمایتی است که در تمام زمینه های مسکن، ازدواج، آموزش و پرورش و مسائل اجتماعی، تسهیلات ارائه می دهد.

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 110891
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست