×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/04/19 - 12:37
  • بازدید : 180
  • تعداد بازدید : 178
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نکاتی در خصوص تهیه، نگهداری و مصرف غذاهای نذری

نکاتی در خصوص تهیه، نگهداری و مصرف غذاهای نذری

در ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد اقدام به نذری دادن می‌کنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری رعایت یکسری موارد برای همه افراد ضروری است.

-برای نذورات خود از ظروف یک بار مصرف استفاده نکنید زیرا این ظروف در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، از خود مواد شیمیایی به نام استایرن ترشح می کنند که برای سلامتی مضر است و موجب بروز بیماری سرطان و آلودگی محیط زیست می شود.

-در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.

-مواد غذایی پخته شده را در دمای محیط به مدت طولانی نگه داری نکنید . غذاهای پخته شده را باید در یخچال و در محیطی با دمای کمتر از چهار درجه سانتی‌گراد و یا در بالای 63 درجه سانتی‌گراد نگهداری نمود.

-سبزی ها را تمیز بشویید و مراحل چهارگانه سالم سازی را رعایت کنید.

-برای طبخ غذا از ظروف مسی محافظت نشده استفاده نکنید زیرا ظروف مسی که با قلع پوشانده نشده باعث می شود که موقع طبخ غذا ترکیبات مس وارد غذا شود و  ممکن است مصرف‌کننده را با مسمومیت روبه رو کند .

-ازرنگ دهنده‌های مصنوعی، زاج و سنگ نمک یا نمک‌های تصفیه نشده بدون مجوز سازمان غذا و دارو به دلیل وجود ترکیبات ناخالص و فلزات سنگین  استفاده نکنید(میزان نمک غذا محدود باشد).

-از روزنامه برای دم کردن برنج به جای دم‌کنی استفاده نکنید.

-محیطی که در آن پخت و پز انجام می شود باید بهداشتی و تمیز باشد. هنگام پخت غذا بهداشت را رعایت کنید و از مواد اولیه سالم استفاده نمایید. دست‌های خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.

-افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید از سلامت عمومی برخوردار باشند .

-از فرآورده های دامی مجاز مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده کنید.

-غذای نذری بهتر است در همان وعده مصرف و از گرم و خنک کردن های مکرر آن پرهیز کنید.

- هنگام آماده سازی غذا چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید و نیز گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید.

. پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید-

.تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغن‌های مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید-

. از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین  در طبخ غذا استفاده کنید-

. روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید و از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا خودداری کنید-

. از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید-

. چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید حتما پاستوریزه و کم‌چرب باشد و از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌های صنعتی و سنتی خودداری کنید.

.از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبی بشویید-

_ از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.

-از سرخ کردن زیاد سبزی های مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری مانند قورمه سبزی خودداری کنید.

 

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 144310
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست