نشست ارتقا سلامت هشت محصول کشاورزی
اولین و دومین نشست ارتقا سلامت هشت محصول کشاورزی
اولین و دومین نشست ارتقا سلامت هشت محصول کشاورزی در حوزه تحت پوشش دانشگاه با حضور جمعی از افراد صاحبنظر این حوزه در سازمانهای مرتبط(سازمان جهاد کشاورزی، آبفا، سازمان محیط زیست و آب منطقهای) و معاونتهای بهداشت و غذا و دارو دانشگاه طی دو هفته متوالی دهم و هفدهم تیرماه 1403 با هدف بررسی وضعیت محصولات کشاورزی و گزارش اقدامات انجام شده در این خصوص در تالار شهید بهشتی دانشگاه برگزار گردید.
این کمیته با هدف همفکری سازمانها و دستگاهها برای ارائه تصویر روشن از وضعیت موجود و تصمیمگیری برای شروع یک طرح تحقیقاتی در این زمینه و نیز تهیه گزارشات تحلیلی سالانه از وضعیت سلامت هشت محصول کشاورزی تشکیل شد.
طی این جلسه که به منظور جمعبندی نظرات و اقدامات انجامشده سازمانهای ذیربط توسط دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برگزار گردید، با توضیحات سرکار خانم دکتر محمدی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با تاکید بر اهمیت موضوع و نامه شورایعالی در این راستا آغاز گردید.
دکتر محمدی رئیس دبیرخانه ساغ استان، ضمن ارائه گزارشی از برنامه راهبردی ارتقا سلامت هشت محصول تدوین شده توسط این دبیرخانه در سال 1400 و نیز چالش های پیش رو در دریافت اطلاعات مورد نیاز پرداخت. به گفته ایشان در حال حاضر با توجه به امکانات موجود اجرای آن طرح ممکن نیست و باید تصمیمگیری جدیدی با توجه به شرایط فعلی در نظر گرفت.
در ادامه آقای مهندس آقارفیعی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اهمیت موضوع توضیحاتی در خصوص طرح های مرتبط با آن حوزه از جمله بررسی سموم مصرفی و باقیمانده آن در محصولات کشاورزی ارائه نمود.
آقای دکتر شکوری معاون اجرائی غذا و دارو نیز به شناخت مساله و ضرورت استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزه ی انجام آزمایشات تاکید نمود. همچنین ایشان اظهار داشت در بررسی سلامت محصولات کشاورزی به مواردی مانند آلودگیهای ناشی از ترکیبات نوظهور مانند ترکیبات آروماتیک و چند حلقه ایها خصوصا در فاضلابهای ناشی از صنایع شیمیایی توجه نمود هر چند اجرای این پروژه ها بسیار پر هزینه است ولی نباید نادیده گرفته شوند و مقدمات لازم برای اجرای آنها فراهم گردد.
ایشان همچنین پیشنهاد نمودند برای بررسی روند اقدامات انجام شده در حوزه سلامت محصولات کشاورزی استفاده از داده های موجود میتواند کمک کننده باشد.
سپس آقای دکتر آموزگار کارشناس منابع آب محیط زیست ضمن اشاره به حجم بالای فاضلاب در جنوب استان تهران و استفاده غیر مجاز از آبهای نامتعارف در آبیاری محصولات کشاورزی در این مناطق توسط کارگران افغان گزارشی از فعالیتهای انجام گرفته در حوزه محیط زیست ارائه نمودند.