نخستین مجمع سلامت استان تهران سال1403
رسیدن به گفتمان مشترک؛ محور فعالیت مجمع سلامت استان تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نخستین مجمع سلامت استان تهران با حضور استاندار تهران، معاون آموزشی وزارت بهداشت، رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی کشور، روسای دانشگاههای علوم پزشکی سه گانه پایتخت، شهرداریها، خانههای مشارکت مردم در سلامت و کلیه نهادهای اجرایی عضو مجمع سلامت استان تهران و جمعی از مسئولان و کارشناسان وصاحبنظران این حوزه صبح امروز سهشنبه هفتم اسفندماه در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم ضمن تقدیر از استاندار تهران به دلیل همراهی و به نوعی میزبانی این مجمع عنوان کرد: با توجه به نقش ممتاز و ظرفیت اجرایی و هماهنگسازی استانداری تهران در راستای تحقق اهداف متعالی سلامت، ریاست این مجمع برعهده استاندار تهران است.
وی یادآور شد: در سنوات اخیر مجموعه وزارت کشور و وزارت بهداشت هماهنگ عمل کردهاند و امیدواریم این همکاری در سطوح بهداشت و درمان استانها و استانداری تهران هم تقویت شود.
وی در ادامه بر ویژگیهای اختصاصی استان تهران اشاره کرد و افزود: استان تهران بین ۱۴ تا ۱۵ میلیون نفر جمعیت مستقر دارد و تنوع اقلیمی و زیست بومی پایتخت موجب بروز چالشهای مختلف اجتماعی نظیر سلامت شده است.
دکتر زالی گفت: یک پدیده مهم در تهران وجود جمعیت شناور است؛ بالغ بر یک میلیون جمعیت که طی روز وارد استان تهران و در پایان روز از استان خارج میشوند و در زمان استقرار نیز خدمات بهداشتی و درمانی دریافت میکنند. این رقم ظرفیت اسمی یک استان است.
دبیر مجمع سلامت استان تهران در ادامه عنوان کرد: مناطقی نظیر بهارستان، پاکدشت و ورامین از مناطق پرتراکم استان تهران است و منطقه ۴ در شرق تهران به تنهایی یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
دکتر زالی ویژگی دیگر استان تهران را کثرت نهادهای مستقر دانست و افزود: بالغ بر ۴۶۰ نهاد و خرده نهادهای اجرایی و قضایی که مستقیم و غیرمستقیم در حوزه سلامت ذیمدخل هستند، در استان تهران استقرار دارند.
رییس دانشگاه ایجاد هماهنگی در حوزه سلامت را میان این تعداد ذیمدخل کار سختی دانست و گفت: بودجه سالانه و سهم مشارکت در بودجه عمومی کشور برای تامین زیرساخت عمرانی، اجتماعی و فرهنگی، متناسب با جمعیت نیست.
دکتر زالی اظهار کرد: برای مثال بخش زیادی از مراکز بهداشتی که خط اول ارایه خدمات سلامت و ارتباط با مردم است، استیجاری هستند، با توجه به این آمار نقش تهران در تغییر وضعیت اقتصادی کشور بسیار پررنگ است.
وی از استقرار عمده صنایع کشور در تهران خبر داد و گفت: این آمار ساختار بهداشت و درمان را با چالشهایی روبهرو میکند.
دبیر مجمع سلامت استان تهران گفت: بازتوزیع نهادها و دستگاههای حوزه سلامت در کالبد شهری تهران نیاز به توازن بیشتری
وی افزود: همچنین موضوع ناهمگنی در سنجههای سلامت در بین مناطق استان تهران نیز مطرح است؛ به طوریکه در جنوب تهران این شاخصها از جمله شاخص مرگ و میر مادر باردار، نسبت به مناطق دیگر کمتر است.
دکتر زالی همچنین میزان بالای فرسایش خاک و همچنین تولید هزاران تن زباله در تهران را از جمله چالشهای زیست محیطی این استان عنوان کرد.
دکتر زالی با اشاره به وجود ۱۷۷ بیمارستان در مدار ارایه خدمات استان تهران گفت: بزرگترین بستر ارایه خدمات در تهران فراهم است و بیشترین تعداد تخت بخش خصوصی، نهادها و سازمان تامین اجتماعی با ۳ هزار و ۵۰۰ تخت در تهران مستقر است.
راهاندازی پویش "نه به تصادف"
رییس دانشگاه از راهاندازی پویش «نه به تصادف» از ۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ با هدف کاهش بار تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن خبر داد و گفت: در ابتدای دهه ۹۰ شاهد کاهش تلفات ناشی از تصادفات به ۱۵ هزار مورد بودیم، اما اکنون این آمار افزایش داشته است.
دکتر زالی از افزایش ۳.۵ درصد جمعیتی که گواهینامه دریافت میکنند و ۶.۶ درصد میزان تردد سالانه خبر داد و گفت: در ۹ ماهه اول سال شاهد فوت ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر و مصدومیت ۲۸۳ هزار نفر بر اثر تصادفات در سطح کشور بودیم؛ بنابراین این فقط یک پویش مردمی نیست و همه دستگاههای مرتبط در زمینه خودروسازی، راهسازی، استفاده از ظرفیت هوشمندسازی، بالابردن سطح آموزش همگانی و ارتقای فرهنگهای ترافیکی باید در قالب این پویش برنامهریزی کنند.
رییس دانشگاه افراد در سنین ۲۱ تا ۴۰ سال را بیشترین قربانیان حوادث ترافیکی دانست و این آمار را در قالب اهمیت قانون جوانی جمعیت، چالش بزرگی خواند و افزود: ۲۵ درصد از این قربانیان موتورسواران هستند و همچنین نزدیک به ۶۲ درصد از علل این مرگ و میر ناشی از خطای انسانی است.
دبیر مجمع سلامت استان تهران یکی از مهمترین عوامل موثر بر این شاخصها را حضور اتباع اعلام کرد و گفت: در سال جاری از مجموعه بانوان باردار نخست زا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بخش قابل توجهی از مادران اتباع هستند.
دکتر زالی اظهار کرد: ۶۵.۷ درصد از مرگ و میر مادر باردار در کشور به مادران ۱۸ تا ۳۵ و ۳۲.۱ درصد از این آمار به مادران بالای ۳۵ سال تعلق دارد. این شاخص یکی از مهمترین شاخصهای جهانی در حوزه بهداشت و درمان است.
دبیر مجمع سلامت استان تهران در ادامه آمار مربوط به فوت افراد ۳۰ تا ۷۰ سال به دلیل چهار عامل اصلی دیابت، بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی را ارایه داد و افزود: ۲.۴ در ده هزار نفر به دلیل دیابت، ۸.۸ در ده هزار نفر به دلیل بیماریهای قلبی، ۷.۷ در ده هزار نفر به دلیل سرطان و ۱.۱ در ده هزار نفر به دلیل بیماریهای مزمن تنفسی دچار مرگ زودرس میشوند. مرگ زیر ۷۰ سال را مرگ زودرس و مرگ زیر ۵۰ سال را مرگ بسیار زودرس مینامند.
. به گفته دکتر زالی، ۱۲ درصد عامل مرگ و میر زودرس، حوادث ترافیکی اعلام شده و پیش بینی میشود ۵۰ هزار مورد مرگ در سال به آلودگی هوا مربوط است
ربیس دانشگاه در خصوص شاخص ابتلا به سرطان نیز تصریح کرد: سرطان پستان، پروستات و کولورکتال در هر دوجنس، سه سرطان شایع در کشور است و در سالهای آینده با رشد قابل توجه آمار مبتلایان روبهرو میشویم. در آقایان سرطان پروستات، کولون یا روده بزرگ و ریه و در بانوان سرطان پستان، روده و تیرویید الگوی غالب ابتلا به سرطان اعلام شده است.
به گفته وی، ۵۴ درصد از سرطانها اگر به موقع تشخیص داده شوند قابل درمان و بسیاری از سرطانها نیز قابل پیشگیری هستند.
دکتر زالی اثربخشی برنامه مراقبتی در حوزه دیابت را در تهران ۳۵.۸ درصد اعلام کرد که این رقم در کشور ۳۰.۷ گزارش شده است و افزود: این آمار در تهران در زمینه فشارخون ۲۷.۹۶ درصد است.
دکتر زالی شاخص توده بدنی ۶۱ درصد از دانشآموزان را طبیعی دانست و گفت: ۲۴.۵ درصد از دانش آموزان دچار اضافه وزن و ۱۵.۷۶ درصد از دانش آموزان مبتلا به چاقی هستند.
رییس دانشگاه همچنین میزان بروز سل در تهران را ۷.۸۱ در صد هزار نفر و در کشور ۶.۷۴ اعلام کرد و گفت: بخشی از این اختلاف به دلیل مقاومت به درمان سوشهای جدید سل و مرجعیت کشوری مراکز اصلی تهران برای درمان این بیماری است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۹.۵ تا ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و در سال ۲۰۳۰ این رقم به ۲۵ درصد خواهد رسید. بنابراین باید برای این مسئله برنامهریزیهای اقتصادی، فرهنگی، روانشناختی و بهداشت و درمان صورت گیرد.
دبیر مجمع سلامت استان تهران در خصوص شاخص توسعه اجتماعی و انسانی استان تهران گفت: سطح پوشش سواد در استان تهران وضعیت مطلوبی دارد که این وضعیت در زمینه ارتقای سواد سلامت و افزایش سطح سلامت بسیار تاثیرگذار است.
دکتر زالی در ادامه پیشنهادهای اجرایی خود را بیان کرد و گفت: مهمترین دلیلی که ارگانهای ذیربط را در مجمع استان سلامت گردهم آورده است، اهمیت سلامت است، هدف اصلی از ایجاد مجمع ایجاد مفاهیم سلامت محور و ارایه نقشه آمایشی مبتنی بر بار بیماریها و مسائل مبتلابه است که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهیه شده است.
به گفته وی، نظام سلامت برای رسیدن به حد سلامت مطلوب نیاز به همراهی و یاری همیشگی سایر نهادهای مرتبط دارد و همه سازمانها و ارگانها باید سلامت محور حرکت کنند.
دکتر زالی از فعالیت ۲۴۰ هزار پرسنل دولتی در کشور خبر داد و گفت: اگر در تمام دستگاههای اجرایی پیوست سلامت ایجاد شود، تاثیر بسزایی را در بهبود شاخصهای سلامت شاهد خواهیم بود.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای کادر بهداشت و درمان تصریح کرد: در مجموع سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران ۴۸ هزار پرسنل مشغول به فعالیت هستند.
رییس دانشگاه تصریح کرد: ایجاد هارمونی بینبخشی در این مسیر از اهمیت بسیاری برخوردار است، از همین رو ریاست این مجمع بر عهده استانداری است. در مجمع سلامت استان تهران باید به یک گفتمان مشترکی برسیم و در مسیر توسعه حرکت کنیم.
دکتر زالی در ادامه با اشاره به استقرار بخش قابل توجهی از جمعیت استان تهران در سکونتگاههای غیررسمی گفت: این جمعیت از پوششهای اجتماعی از جمله بهداشت و درمان محروم هستند؛ در سطح دولت باید نگاه ویژهتری به استان تهران وجود داشته باشد.
وی همچنین گفت: عدالت در سلامت در مناطق مختلف، استخدام فناوریهای نوین، مشارکت مردم در سلامت و حضور بیشتر رسانهها باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی، خانه مشارکت مردم در سلامت مناطق استان تهران یکی از مصادیق بیبدیل مشارکت مردم محسوب میشود که محل تلاقی ۱۳ نهاد دانشگاهی با دغدغه ارتقای سطح بهداشت و سلامت مردم است.
دکتر زالی در پایان با اشاره به نقش بیبدیل خانم دکتر محمدی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه در برگزاری این مجمع از ایشان تشکر ویژه کرد و در ادامه از دلسوزی و همراهی همیشگی بهورزان، مراقبین سلامت و داوطلبین سلامت نیز قدردانی نمود،همچنین ایشان افزود: از همراهیهای و همکاریهای استاندار، فرمانداران، روسای سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت، پلیس راهور، خیرین، نهادهای مردمی، دبیرخانه امنیت و سلامت غذا و سایر سازمانهای ذیربط تشکر میکنم.
مهندس محمد صادق معتمدیان استاندار تهران و رئیس مجمع سلامت استان یکی از مهمترین مسایل و چالشهای اصلی استان تهران را بحث جمعیتی عنوان کرد و گفت: در دهههای اخیر بارگذاریهای جمعیتی استان تهران بیش از توان ظرفیتی استان بوده است.
وی با اشاره به تحقیق انجام شده گفت: حداکثر جمعیت بارگذاری شده تا سال 1375 در تهران چهار و نیم میلیون نفر بود که امروز به چهار برابر رسیده و نامتوازان است و چالشهای زیادی را در حوزه زیست محیطی و زیرساختی برای شهروندان تهرانی فراهم کرده است؛ بنابراین باید نگاه متفاوتی را در استان تهران داشته باشیم.
به گفته استاندار تهران در سرانه این استان فقط به شهروندان ساکن توجه شده است در صورتی که در مباحث آمایشی باید به مقولههای دیگر نیز توجه شود.
وی با اشاره به رویکرد منطقهای در استان خاطرنشان کرد: استانهایی که قبلا جزو تهران بوده و هم اکنون منفک شدند هنوز خدمات سلامت خود را از استان تهران دریافت میکنند و شاهد تردد روزانه جمعیت زیادی به دلیل اشتغال و دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به تهران هستیم.
وی افزود: به دلیل کمبود سرانههای مختلف در استانهای مختلف ما شاهد تردد زیادی در تهران هستیم که باعث بسیاری از چالشها از جمله آلودگی هوا میشود.
وی تمرکز آموزشی، اداری، اقتصادی، آموزشی در تهران را یادآور شد و گفت: روزانه حداقل دو تا سه میلیون نفر جمعیت شناور از سایر استانهای کشور برای دریافت خدمات گوناگون به تهران مراجعه میکنند.
وی تهران را قطب اصلی درمانی از نظر کمی و کیفی و قطب اصلی اقتصادی کشور برشمرد که بیش از 30 درصد تولید درآمد ناخالص ملی کشور را برعهده دارد و به همین خاطر جمعیت قابل توجهی از سراسر کشور به آن مراجعه میکنند.
به گفته وی بیش از 50 درصد تختهای بیمارستان استان تهران توسط هموطنان سایر استانها اشغال میشود و بیش از 50 درصد از مالیاتها به تهران تعلق دارد درصورتی که سرانه تملک منابع در تهران کم است و رتبه 31 را در این زمینه در کشور داراست.
مهندس معتمدیان در ادامه به تمرکز نامتوازن زیرساختها و سرانههای مختلف در مناطق 22 گانه تهران اشاره کرد که در هر منطقه نیز متفاوت است و در برخی از مناطق استان تهران حتی برخی سرانهها پایین تر از میانگین کشوری است.
استاندار تهران با اشاره به سالانه 250 هزار نفر بارگذاری جدید جمعیتی در تهران، تهران را مهاجرپذیرترین استان کشور برشمرد که بیش از دو میلیون نفر مهاجر دارد.
وی خاطرنشان کرد: امروز بخش قابل توجهی از مراکز درمانی به اتباع خدمات درمانی ارایه میدهند که این موضوع در تامین اعتبارات دیده نشده است.
استاندار تهران یادآور شد که با اتمام پروژههای نیمه تمام بهداشتی و درمانی میتوانیم سرانههای درمانی را ارتقا دهیم و یادآور شد: بسیاری از خانه های بهداشت به دلیل فرسودگی و استیجاری بودن نیازمند مشارکت بین سازمانی و برون بخشی و خیرین برای بازسازی و نوسازی هستند.
وی یکی از دلایل تشکیل مجمع سلامت استان تهران را این دانست که امروز حوزه سلامت نیازمند تعامل همه دستگاهها و سازمانها است و بخشهای مردمی، دولتی و غیردولیت و ... باید در راستای ارتقای سلامت مردم همکاری کنند تا شاهد تحولات جدید در استان تهران باشیم.
استاندار تهران سلامت را برنامه چندوجهی اعلام کرد و گفت: در برنامه سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی، اجتماعی و معنوی در کنار سلامت جسمانی اهمیت دارد و همین تعریف ارگانهای زیادی در را برای تحقق اهداف سلامت محور درگیر میکند. در برنامهریزیها تمام عوامل اجتماعی موثر بر سلامت باید نقش داشته باشند.
وی در ادامه بیان کرد: در چنین شرایطی سلامت با بسیاری از پارامترهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در هم تنیده شده است. نگاه نوین بر عرصه سلامت با نگاههای سنتی و قبلی باید متفاوت باشد. تامین سلامت روانی مردم، سلامت اجتماعی، زنجیره غذایی مناسب با تضمین بهداشت و امنیت غذایی باید با نگاهی جدید و دقیق در نظام سلامت مطرح و برنامهریزی شود.
وی مسائل اصلی در تهران و نحوه مدیریت آنها در کمترین زمان ممکن با بالاترین میزان بهرهوری را الگوی کشور در مدیریت بسیاری از چالشها دانست و گفت: به طور مثال امروزه کنترل میزان آلودگی هوا به عنوان یکی از چالشهای حوزه سلامت استان و شهر تهران شناخته میشود. در سنوات گذشته فقط تهران درگیر این موضوع بود، ولی اکنون شهرهای مختلف استان نیز با این موضوع مواجه هستند.
دکتر معتمدیان گفت: در سالهای قبل چند سازمان محدود درگیر حل مسئله بودند، اما امروزه مداخله ارگانها و دستگاههای ذیمدخل زمینهای برای ایجاد جامعهای سالم با کیفیت بالای زندگی مردم را رقم میزند.
وی ادامه داد: بیش از 460 نهاد مردمی در تهران شریک اجتماعی ما در برنامهها هستند و با جایگاه تصمیم سازی همراهی امین برای حاکمیت و دولت به محسوب میشوند.
وی در پایان گفت: در مسائل و مشکلات اجتماعی مدیریت این آسیبها نیاز به هماهنگی فرابخشی دارد. مسائلی مانند سکونتگاههای غیررسمی، اعتیاد، تکدیگری، مهاجرت، کودکان کار و بیماریهای نوپدید و سایر موارد با همکاری تمام دستگاهها و سازمانها و جوامع محلی امکان پذیر است و این مجمع محل اتصال مردم و حاکمیت در سلامت، یعنی مهمترین چالش کشور خواهد بود.
دکتر سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در این مراسم ضمن تبیین وضعیت آموزش علوم پزشکی در کشور به بیان توضیحاتی درخصوص چالشها، مشکلات و کمبودهای این حوزه پرداخت.
کمانگیزگی اساتید و دانشجویان، کمبود زیرساختها و عدم تطابق ظرفیت پذیرش دانشجو با زیر ساختها برخی از این موضوعات بود.
وی یادآور شد که با همکاری ریاست جمهور و وزیر بهداشت درصدد رفع این چالشها هستیم.
دکتر حسینی با تاکید بر نقش پررنگ استادان در دانشگاهها گفت: استادان باید برنامهریزی آموزش و پژوهش را در دانشگاهها پیش برده و از دانشجو حمایت کنند.
وی با اشاره به مشکلات زیرساختی و مطالبات بودجهای خواستار تامین اعتبارات لازم برای رفع این چالشها و مطالبات شد.
دکتر حسینی در ادامه به تببین نقش مردان در توسعه سلامت و جمعیت پرداخت و گفت: در دو سه دهه گذشته سلامت مردان در دنیا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، زیرا مردان به سلامت خود کمتر توجه میکنند و این مسئله باعث کاهش طول عمر آنان و ابتلا به بیماریهای مختلف شده و نقش حمایت از خانواده را از دست میدهند.
وی با اشاره به اجرای طرحهای مختلف در این خصوص در ۱۵ سال گذشته، توسعه را مفهومی چند وجهی و پیچیده برشمرد که ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و لازمه دارد.
وی با اشاره به نقش مهم مردان در توسعه، سلامت را به مفهوم رفاه کامل جسمانی و روانی اجتماعی برشمرد.
رییس مرکز تحقیقات سلامت مردان در ادامه به تبیین نقشهای مختلف مردان در سلامت جامعه از ابعاد خانوادگی و اجتماعی و تغییر پارادایم مردانگی پرداخت.
به گفته وی این تغییر پارادایم مردانگی شامل پارادایم پدرسالارانه، هژمونیک و فراگیر است که نقش مردان در خانواده و جامعه و چشم انداز گستردهتر توسعه را دستخوش تغییر میکند.
دکتر حسینی با بیان این که مردان در توسعه جمعیت نقش کلیدی ایفا میکنند، تصمیمگیری برای فرزندآوری، نقش مشترک در تنظیم خانواده، حمایت از مادر و رضایتمندی زناشویی را از جمله این نقشها برشمرد.
وی آموزش همگانی، راهاندازی کمپینها، برگزاری رویدادها و کنگره سلامت مردان، ارتقای سواد سلامت مردان و تغییر نگرش و فرهنگ، تسهیل دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی برای خودمراقبتی مردان را از جمله موارد مهم در توسعه سلامت و جمعیت عنوان کرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مردان به عنوان سرپرست خانوار، سیاستگذار و شهروند فعال نقش کلیدی در توسعه سلامت و جمعیت دارند.
وی در خاتمه ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران این همایش ابراز امیدواری کرد نتایج آن منجر به ارتقای سلامت جامعه شود.
دکتر سیدحسن امامی رضوی رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی کشور در این مراسم ضمن تبیین دلایل ضرورت مشارکت همگانی برای تامین سلامت به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص موضوع سلامت در کشور اشاره کرد.
وی با اشاره به محورهای چهارگانه اولویتهای رییس جمهور یادآور شد که این اولویتها شامل آموزش، معیشت، مسکن و سلامت هستند.
دکتر امامی رضوی با اشاره به ضرورت مشارکت همگانی گفت: انسان سالم محور توسعه پایدار است و برای توسعه و ادامه مسیر باید انسانهای سالم در کشور داشته باشیم.
وی سن امید به زندگی در ایران را ۷۶ سال عنوان کرد و گفت: این درحالی که اوایل انقلاب ۵۶ سال بوده است؛ سن امید به زندگی توام با سلامت در کشور ۶۶ سال است و اگر بتوانیم این دوعدد را به هم نزدیک کنیم با توجه به افرایش جمعیت سالمندی میتوانیم به توسعه پایدار دست یابیم.
دکتر امامی رضوی با اشاره به این که حوزه سلامت در بخش درمان و بهداشت به خوبی به وظایف خود عمل میکند، یادآور شد: نظام سلامت فقط بخشی از سلامت مردم را در اختیار دارد و مابقی به سایر سازمانها مربوط می شود.
دکتر امامی آفات و باقیمانده های سموم در مواد غذایی را یکی از موضوعات تهدید کننده سلامت عنوان کرد و شناسنامه دار کردن محصولات غذایی را یکی از راهکارها در این زمینه برشمرد.
وی یادآور شد: این امر با نظارت وزارت جهاد کشاورزی، شهرداری و … قابل اجرا است.
به گفته وی بسیاری از این موضوعات از بخش سلامت خارج است و در دست مردم و سایر نهادها و ارگانهاست و مردم و سایر نهادها میتوانند با تجمیع در خانههای مشارکت و سلامت این موضوعات را بررسی کرده و در مجمع سلامت درخصوص رفع چالشها به تصمیمگیری برسند.
وی تاکید کرد: باید رو به جلو برویم که این امر با مشارکت همه دوستان و همکاران رخ میدهد.
دکتر امامی رضوی افزود: سیاستهای کلی سلامت میثاق ملی ما در بخش سلامت است و فقط به وزارت بهداشت و بیمهها مربوط نمیشود بلکه ناظر به همه دستگاههایی است که در حوزه سلامت دخیل هستند.
وی در ادامه به پویش نه به تصادف، کاهش تصادفات ترافیکی، تغییر رفتار مردم و رعایت مقررات رانندگی تاکید کرد.
دکتر امامی رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به کمک سازمانهای بیمه گر در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر اشاره کرد و گفت: بر این اساس بیماران با کنترل چاقی و فشار خون و دیابت مشوقهایی را دریافت خواهند کرد.
دکتر امامی رضوی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: این موضوع که درجهت سلامت محور شدن مردم است تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم به سمت جلو پیش رویم.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن بیان سخنانی به تاریخچه تشکیل شورایعالی سلامت و امنیت غذایی کشور و مجامع سلامت استانها اشاره کرد.
وی با اشاره به عضویت ۱۱ وزیر و ۳ معاون رییس جمهور و روسای سازمانهایی همچون صداو سیما و نظام پزشکی در این شورای عالی گفت: تاکنون ۱۸ جلسه شورای عالی ساغ تشکیل شده و در جلسه پانزدهم شورایعالی دستور تشکیل مجامع سلامت استانی در استانهای کشور تصویب شد.
دکتر پیری با اشاره به تشکیل نخستین مجمع سلامت استان تهران به ریاست استاندار تهران و دبیری سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت، گفت: دبیرخانه مجمع سلامت استان تهران نیز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مستقر است.
وی خاطرنشان کرد: در این مجمع سیمای کلی سلامت استان تهران ارایه میشود و سپس نقاط قوت و ضعف مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و در خاتمه مجمع نیز بیانیه ای قرائت می شود.
همچنین در این مراسم دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن بیان سخنانی به تاریخچه تشکیل شورایعالی سلامت و امنیت غذایی کشور و مجامع سلامت استانها اشاره کرد..
وی خاطرنشان کرد: در این مجمع سیمای کلی سلامت استان تهران ارایه میشود و سپس نقاط قوت و ضعف مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در پایان مراسم افتتاحیه مجمع سلامت استان تهران که با حضور مهندس معتمدیان استاندار تهران، دکتر سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت و جمعی از مسئولان و کارشناسان وصاحبنظران این حوزه صبح امروز سهشنبه هفتم اسفندماه در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، از دو کتاب «نقش حکمرانی سلامت در زنجیره تولید نان سالم» و «حکمرانی اجتماعی سلامت و طراحی فرآیند تصمیمسازی در نظام سلامت» رونمایی شد.
همچنین از دکتر محمدمهدی قاسمی رییس شورای سیاستگذاری سلامت سازمان صدا و سیما و رییس شبکه سلامت، سرتیپ سید ابوالفضل موسوی پور رییس پلیس راهور تهران، مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران و روسای خانههای مشارکت مردم در سلامت تقدیر شد.