×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/10/12 - 07:41
  • بازدید : 117
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه شهید بهشتی

رییس اولین خانه مشارکت مردم در سلامت انتخاب شد

مهرداد احمدی به عنوان رییس اولین خانه مشارکت مردم در سلامت با حداکثر آرا در منطقه ۱۳ تهران انتخاب شد.

مهرداد احمدی به عنوان رییس اولین خانه مشارکت مردم در سلامت با حداکثر آرا در منطقه  ۱۳ تهران انتخاب شد.

به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر امیرعلی فریدونفر رییس مرکز بهداشت شرق تهران در اولین جلسه رسمی خانه مشارکت مردم در سلامت  با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در امر سلامت و اجرای برنامه های سفیران و رابطین سلامت طی سال های اخیر توسط وزارت بهداشت اظهار کرد: با استفاده از جایگاه خانه مشارکت مردم در سلامت می توان با توانمندسازی مردم، کلیه اعضای جامعه را در زمینه نیازسنجی، برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی طرح ها و برنامه های حوزه سلامت مشارکت داد.

 

وی وجود خانه مشارکت مردم در هر منطقه را فرصتی برای رسیدن به هدف نهایی و کلان"شهر سالم" با کمک ذینفعان در هر محله دانست و گفت: بیش از ۵۵ درصد مردم در شهرها زندگی می‌کنند که این زندگی شهرنشینی با چالش های خاص از جمله  عوامل فیزیکی و اجتماعی از قبیل خدمات بهداشتی، محیط زیست، اقتصاد، رشد جمعیت، آموزش، کیفیت مسکن و ... روبه روست.

دکتر فریدونفر افزود: تمامی این عوامل به طور مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت تاثیرگذارند و کنترل و اصلاح بی عدالتی در حوزه های اجتماعی – اقتصادی، می‌تواند باعث ارتقای سلامت شود.

وی با بیان اینکه ایجاد شهر سالم مستلزم یک روند و فرآیند مستمر است، افزود: از این رو منطقه ۱۳ تهران به عنوان پایلوت "شهر سالم" در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جهت رسیدن به شاخص های مورد تایید دفتر مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی EMRO ، انتخاب شده است که در صورت مشارکت جمعی و عمل به وظیفه آنها در راه ارتقای سلامت جامعه مشکلات سلامت جامعه تا حد بسیار زیادی قابل رفع بوده و در آینده نزدیک می توان به آن رسید.

در ادامه دکتر محمدی رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از همکاران مرکز بهداشت شرق در خصوص راه اندازی اولین خانه مشارکت مردم در سلامت در محدوده تحت پوشش دانشگاه، اظهار کرد: وظایف خانه مشارکت مردم در سلامت انتقال مطالبات سلامت محور مردم به مدیران، انتقال پیام های سلامت محور به مردم و مشارکت در برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی پروژه های سلامت محور است.

 وی ادامه داد: استقرار نظام مناسب برای دسترسی آسان به گروه های مردمی به ویژه گروه‌های آسیب پذیر، توانمند سازی مردم در ارتقای سلامت خود و محیط، مشارکت دادن آنان در تدوین، اجرا، پایش و ارزشیابی طرح‌های ارتقای سلامت منطقه، تسهیل دستیابی به اهداف برنامه جامع سلامت منطقه از اهداف تشکیل خانه مشارکت است.

در ادامه سیما دلبری رییس خانه مشارکت استان تهران، با بیان اهمیت تجمیع فعالیت های سلامت محور مردمی در خانه مشارکت مردم و لزوم برنامه ریزی و هدفمند کردن فعالیت های آن اظهار کرد: با توجه به اهمیت جایگاه خانه مشارکت مردم، کانون ها و مجامع سلامت محلات، تمامی تشکل های مردمی باید سهم اجتماعی خود را در راستای دستیابی به حصول نتیجه و موفقیت برنامه های سلامتی در سطح جامعه ایفا کنند.

 وی افزود: اصول راهبردی و مهم خانه مشارکت مردم در سلامت شامل آگاهی بخشی به فرد، خانواده و جامعه، مسئولیت پذیری داوطلبانه و متعهدانه، توانمندسازی و مشارکت آگاهانه آحاد افراد جامعه در تامین حفظ و ارتقای سلامت است.

وی ادامه داد: حضور فعال اعضا در جلسات و مطالبه گری آنان و همکاری بین بخشی در پیشبرد اهداف خانه مشارکت، از ضروری ترین اصول است و غعالیت در امور مشارکتی، سبب روابط خوب و توسعه یافته اعضا می شود.

وی  هم چنین، به شناخت "میانجیان و افراد بومی با نفوذ"، توسط اعضا و حضور پر ثمر آنان در خصوص رفع مشکلات جامعه تاکید کرد.

در ادامه این جلسه نمایندگان تشکل های مردمی به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهای در زمینه بهبود فعالیت های خانه مشارکت مردم در سلامت از قبیل انتخاب رییس دغدغه‌مند و دارای مشغله کاری کمتر، استفاده از تجربیات موفق سایر سازمان های مردم نهاد در موضوعات انگیزشی افراد و... پرداختند.

در پایان جلسه ۲ نفر از نمایندگان تشکل های مردمی به عنوان کاندید اولین دوره انتخابات رییس خانه مشارکت مردم در سلامت، داوطلب شده که پس از انجام فرآیند رای گیری، مهندس مهرداد احمدی مدیر اداره سلامت شهرداری منطقه ۱۳ با کسب ۱۰۰ درصد آرا به عنوان رییس خانه مشارکت منطقه ۱۳ تهران به مدت دو سال انتخاب شدند و عفت معصومی – مسئول برنامه رابطین سلامت مرکز صلواتی مسئولیت دبیرخانه مربوطه را عهده دار شد.

خانه مشارکت مردم شامل دو رکن اصلی، دبیرخانه و شورا است. رییس شورای مشارکت مردمی، از بین اعضا به مدت دو سال و بدون تکرار انتخاب می‌شود. دبیر شورا نیز، رییس مرکز بهداشت شرق تهران دکتر امیرعلی فریدونفر و محل تشکیل جلسات، در مرکز بهداشت صلواتی است. تشکیل جلسات هر فصل یک بار و جلسات فوق العاده بر اساس نظر مرکز بهداشت تشکیل می‌شود. جلسات شورا با حضور دو سوم اعضا رسمیت می یابد و مصوب شدن تصمیمات شورا با موافقت تعداد نصف به علاوه یک حاضران در جلسه و مستند شدن کلیه جلسات با امضای شرکت کنندگان است. مصوبات و اطلاع رسانی به رسانه ها توسط دبیرخانه پیگیری می‌شود.

به منظور جلب مشارکت های مردمی به عنوان یکی از اصول مراقبت های اولیه بهداشتی (PHC) و حلقه مفقوده اجتماعی شدن نظام سلامت، اولین خانه مشارکت مردم در سلامت دانشگاه با مشارکت میانجیان مردمی ذیل دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه در منطقه ۱۳ شرق تهران تحت پوشش مرکز بهداشت شرق آذر ماه امسال راه اندازی شد.

 

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 112109
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست