دکتر افسانه سعیدیان کیا:
شب یلدا بهانهای برای ابراز شادی و محبت به اعضای خانواده و خویشاوندان
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دکتر افسانه سعیدیان کیا کارشناس سیاست گذاری غذا و تغذیه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی توصیه هایی در خصوص شب یلدا طولانی ترین شب سال ارائه کرد.
دکتر افسانه سعیدیان کیا شب یلدا را بهانهای برای ابراز شادی و محبت به اعضای خانواده و خویشاوندان برشمرد. وی تاکید کرد: یلدا، شب با هم بودن است. جشن یلدا در ایران با گرد هم آمدن و شب نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار می شود.
کارشناس سیاست گذاری غذا و تغذیه در این خصوص توصیه های تغذیه ای را برای پذیرایی و صرف غذاهای متنوع به شرح زیر خاطر نشان کرد:
توصیه میشود برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرینیها و آجیل شور و تنقلات فاقد ارزش تغذیهای، از میوههای تازه و مغزهای بینمک مانند پسته، بادام، فندق، بادام زمینی و سایر مغزهای غیر شور استفاده شود.
بهتر است مصرف میوه و خشکبار سالم نیز با اعتدال باشد تا از بروز سوء هاضمه و دیگر مشکلات ناشی از پرخوری جلوگیری شود.
با توجه به اینکه تنقلات و خوراکیهای شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری هستند، بنابراین لازم است نکات تغذیهای رعایت شود، شیرینیها، کاکائوها و شکلاتها دارای انرژی و چربی بالا هستند و بهتر است که کمتر از آنها انتخاب شود.
بیماران کلیوی و دیابتی از قندهای ساده، انواع مغزها و شیرینیها به مقدار تجویز شده در برنامه غذایی خود استفاده کنند. بیماران کلیوی مراقب مقدار مصرف مایعات باشند و کمتر از هندوانه استفاده کنند. افراد دیابتی نیز بهتر است قسمتهایی از هندوانه که کم شیرین است و به پوست هندوانه نزدیکتر است را انتخاب کنند.
لازم به ذکر است مصرف مایعات به دفع بهتر مواد مصرفی در شب یلدا کمک میکند و بهتر است میوهها قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود و فاصله بین صرف غذا و خوابیدن، دو ساعت باشد.
و در نهایت شب یلدا بلندترین شب سال معمولاً شب دورهمیهای خانوادگی است و بهتر است نکات فوق را رعایت کنیم تا شب خوبی را تجربه نماییم.
نظر