×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

نان کامل

نان یکی از اساسی ترین نیاز های روزانه افراد بوده و به واسطه اعتقادات اصیل موجود همواره مورد اهمیت و تکریم مردم ایران می باشد. در فرهنگ ایرانی اسلامی، نان علاوه بر ارزش غذایی به لحاظ ارزش معنوی نیز دارای اهمیت بوده و از آن به عنوان برکت سفره و خانه یاد می شود و از ائمه اطهار نیز روایات متعددی در زمینه لزوم حفظ ارزش و احترام نان نقل گردیده است

نان غذای اصلی و پایه مردم بسیاری از کشورهای جهان را تشکیل داده و روزانه قسمت اعظم از انرژی، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین­های گروه B مورد نیاز آنها را تأمین می­نماید. بر اساس نتایج طرح جامع الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و و ضعیت تغذیه­ای کشور در سال 1392 در ایران مصرف سرانه نان معادل 117 کیلوگرم در سال (معادل 320 گرم در رو اقشار کم درآمد که مقدار بیشتری نان مصرف می کند بیش از 60 % پروتئین ، بیش از 45% کلسیم و فسفر و بیش از 80% آهن مورد نیاز روزانه خود را از نان بدست می اروند.ز) است، که حدود 50-40 % انرژی دریافتی مردم و حدود 3-2 گرم املاح معدنی و قسمت اعظم نمک طعام موردنیاز روزانه بدن و سایر مواد موردنیاز شامل ید، کربوهیدرات، نشاسته و سبوس را تأمین می­کند.

با توجه به شیوع رو به افزایش چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با تغذیه از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان های دستگاه گوارش بویژه سرطان کولون، یکی از اقدامات مداخله ای مهم در جهت ارتقاء سطح سلامت مردم  بهبود کیفیت و سلامت نان در زنجیره گندم ، ارد و نان  با تاکید بر معرفی ارقام گندم با درصد پروتئین بالا، خاصیت نانوایی بالاتر و قدرت جذب بالای عناصر ریز مغذی، غنی سازی آرد با عناصر ریز مغذی، کاهش درصد سبوس گیری و جنین گیری از گندم  است و در این راستا یکی از اولویت ها ترویج تولید آرد کامل و مصرف نان کامل می باشد که در مقایسه با سایر نان ها میزان بیشتری از ویتامین ها، املاح معدنی و فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند.

کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست