×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/03/10 - 08:44
  • بازدید : 62
  • تعداد بازدید : 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وبینار محیط‌ زیست، دیپلماسی منطقه‌ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب و مقابله با گرد وغبار

در گرامیداشت هفته جهانی محیط زیست وبینار محیط‌زیست، دیپلماسی منطقه‌ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب و مقابله با گرد وغبار با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران توسط دبیرخانه ساغ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

 

به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی :

در گرامیداشت هفته جهانی محیط زیست وبینار محیط‌ زیست، دیپلماسی منطقه‌ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب و مقابله با گرد و غبار با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران  در تاریخ 10 خرداد 1401 توسط دبیرخانه ساغ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

این کارگاه با بیان مقدمه ای توسط مهندس نیتی کارشناس سیاست گذاری سلامت این دبیرخانه با اشاره به برگزاری مراسم روز جهانی محیط‌ زیست در مناطق مختلف جهان در هفته محیط‌زیست از ۱۶ تا ۲۲ خرداد و شعار سال ۲۰۲۲ با عنوان «تنها یک زمین، تمرکز بر زندگی پایدار در توازن با طبیعت»

اهمیت افزایش آگاهی، مسولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه آغاز گردید.

وی اظهار داشت بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌گردد و در نهایت مطابق راهبرد 17 اهداف توسعه پایدار برای دستیابی به 16 هدف دیگر نیاز به مشارکت برای اجرای اهداف می باشد.

این وبینار با سخنرانی آقای دکتر زنگنه کارشناس پایش سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران انجام پذیرفت. ایشان در این کارگاه به اهمیت توجه به تغییرات اقلیم در ایران و جهان و عوامل ایجاد کننده و پیامد‌های آن و در ادامه روش های مدیریت و پیشگیری و کنترل آن پرداخت. وی در ادامه در خصوص راهکارها و تکنولوژی های نو برای مقابله آلودگی هوا و ریزگردها مطالبی را عنوان فرمود. به عقیده ایشانتغييرات آب و هوايی به‌طور کلی نشان‌دهنده تهديدی برای جامعه ملل بوده اما کشورهای در حال توسعه مخالف قرارگرفتن بحث تغييرات آب و هوايی در دستور کار شورای امنيت هستند چراکه شورای امنيت دارای عملکردی غيردموکراتيك بوده و ممکن است اين مساله را در لايه‌های پنهان وتو، دائم به چالش بکشاند و نگرانیهای بشردوستانه و زيست محيطی را ناديده بگيرد. در اين راستا کشورهای در حال توسعه تغييرات آب و هوايی را  يك مساله امنيتی نمی‌دانند و معتقدند تغييرات آب و هوايی در چارچوب توسعه پايدار بهبود می‌يابد. کشورهای در حال توسعه همچنین مدعی‌اندکه کشورهای توسعه يافته از اجرای مقررات و  پروتکل‌های موجود شانه خالی کرده‌اند. بنابراين بايد اين مسئله تحت حمايت قوانين بين‌المللی ازجمله ماده 39 منشور ملل متحد قرار گيرد و تغييرات آب وهوايی به‌عنوان يك تهديد به رسميت شناخته شود و در دستورکار شورای امنيت کماکان باقی بماند و مهم ترين راه برای موفق بودن اين روند توجه ويژه به تعاملات و همکاری های منطقه ای، بين المللی و جهانی است که در بستر ديپلماسی محيط زيست صورت می‌پذيرد.

در جمع بندی وبینار و با عنایت به حضور پیامگزاران دستگاه ها و اعضای خانه های مشارکت مردم در سلامت استان تهران به راهکارهایی در خصوص حمایت طلبی و مشارکت سایر سازمان ها و استفاده از ساختار های موجود در ارکان دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان تهران و کارگروه های مرتبط در استانداری از جمله کارگروه اجتماعی فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده و پتانسیل خانه های مشارکت مردم در سلامت و افزایش روحیه مطالبه گری و آشنایی عموم با حقوق خود اشاره گردید. در نهایت مقرر گردید وبینارهای آتی با کمک ذینفعان و سایر سازمان های ذینقش در جهت توان افزایی پیامگزاران سازمان ها و اعضای خانه های مشارکت مردم در سلامت در تبیین مطالبات مرتبط در دستور کار قرار گیرد.

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 118299
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست